A masszírozás az érintés különleges formája, úgy is mondhatnánk egyfajta „tánc a bőrön”,

Masszírozlak Kedvező Áron

Tatabánya
06304547248
maszirozlak@gmail.com

Kattints a linkre és töltsd ki! Sokat segítenél vele! Köszönöm.

docs.google.com/forms/d/1rUKWdTZqwmEocFqU1RYtzZRimBPM2E-uRS4-SvvA9N8/viewform

Cellulit masszázs

(A narancsbőr kezelése masszázzsal)

A cellulit masszázs a narancsbőr tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére szolgál. A cellulit vagy narancsbőr esetén a laza kötőszövetekben zsírsejtek gyűlnek össze, melyek csomókba rendeződnek, majd megnagyobbodnak ezzel lassítva a vérellátást és a nyirokkeringést. Méreganyagokkal telített nyirok halmozódik fel a szövetek között és ezáltal a bőr felszíne rücskössé, göröngyössé válik. Főként a hason, csípőn, fenéktájon és a combokon alakulhat ki. A masszázs javítja a keringést, a nyirokkeringést és a szövetek oxigénellátását, frissességét. Elősegíti, hogy a nyirok a nyirokcsomókon keresztül a véráramba jusson és onnan kiürüljön. Ezt a hatást a felhasznált speciális krém tovább fokozza. A várt eredmény rendszeres masszázzsal, az étrend és az életmód megváltoztatásával érhető el.

A bőr testünk legnagyobb szerve, mely kapcsolatban áll egész szervezetünk működésével. Ha bárhol zavar keletkezik, ez a legtöbb esetben bőrtünetekkel is együtt jár. Miért zavar a narancsbőr?

Bőrünk három fő rétege:

- hámréteg

- kötőszöveti réteg (vagy irha)

- zsírréteg (vagy bőralja).

 A hám legfelső rétege a szaruréteg, amely úgy keletkezik, hogy a hámsejtek alulról felfelé tolódnak, ellaposodnak. Sejtjeik a bőr felszínén élettelen, lemezes szerkezetű szaruréteget képeznek, míg végül ezek a mag nélküli, elhalt szarulemezkék lekopnak, "lehámlanak".

A hámréteget a kötőszöveti rétegben lévő hajszálerek táplálják. Azoknál az embereknél, akik sokat ülnek és keveset mozognak, e hajszálerek közül lényegesen kevesebb aktivizálódik, ily módon a bőr anyagcseréje is rosszabb.
Masszázs hatására e hajszálerek (kapillárisok) aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a bőr hőmérséklete, olyan kémiai anyagok termelődnek, amelyeknek értágító hatásuk van, ezáltal élénkül a vérkeringés. Ez a szövetek jobb táplálásához vezet, felgyorsul a sejtek anyagcseréje is.
A dörzsölő fogások hatására az elhalt hámsejtek a bőrről leválnak, ami fokozza a mélyebben fekvő fiatal sejtek növekedését. Fokozódik a bőr rugalmassága, a faggyú- és verejtékmirigy-elválasztás, ami a hőszabályozó folyamat kiegyensúlyozottabb működéséhez vezet.
Fokozhatjuk a masszázs hatását aromaterápiával. Ilyen aroma a boróka, a cédrus, az édes narancs, a grapefruit, a szőlőmag és az illóolajok.
Méregtelenítő, nyirokkeringést stimuláló, serkentő hatásuk miatt eredményesen használhatók a narancsbőr elleni küzdelemben. 
Az illóolajok, aromák nagyon jó hatással vannak szervezetünkre.

 

A narancsbőr fokozatai

 

Sajnos a nők közül egyre kevesebben mondhatják el, hogy bőrük teljes mértékben mentes a narancsbőrtől. A cellulittal való első szembesülés általában nagy riadalmat vált ki mindenkiből. Azonban jó ha tudjuk, hogy a cellulit kezelésének legelső lépése, nem a kezelések kétségbeesett felkutatása.

A legfontosabb, hogy először megállapítsuk milyen stádiumban van a narancsbőr, mert ez alapján tudunk igazán hatékony, személyreszabott kezelést választani magunknak.

A narancsbőr stádiumát otthon mindenki egyszerűen fel tudja mérni magának. Mivel a probléma elsősorban a combokon és a popsin (esetleg hason) jelentkezik leghamarabb, célszerű ezeket a területeket megvizsgálni.

Cellulitmentes bőrről csak akkor beszélhetünk, ha bőrünk nemcsak látszólag sima és feszes, hanem a bőr összecsippentésekor sem lesznek láthatók apró - a narancs felszínéhez hasonló - gödröcskék. Tegyünk érte, hogy ilyen is maradjon, hiszen sokkal könnyebb megelőzni, mint megszabadulni tőle!

Első fokozatú narancsbőrről akkor beszélhetünk, amikor a bőr felülete még látszólag egyenletes, de két ujjunkkal összenyomva már láthatók cellulitra utaló apró elváltozások a bőrfelszín alatt. Mivel ez a legenyhébb elváltozás, még könnyen kezelhető.

Második fokozatú narancsbőr esetén bőrünk fekvő helyzetben még tökéletesen simának látszik, de felállva már észlelhetjük a tüneteket, anélkül, hogy a bőrt összenyomnánk. Ebben a fokozatban már szükségünk lesz egy kezelésprogram kiválasztására, mert segítség nélkül nem tudjuk felszámolni.

Harmadik fokozatban már fekve és állva is határozottan látszik a narancsbőr. Képes eltorzítani a testkontúrokat, és ruházaton keresztül is észrevehető. Határozott életmódváltás, és  rendszeres kezelés-kombináció szükséges, kiegészítve otthoni ápolással is.

Mihez kezdjünk a felismert cellulittal? A probléma súlyosságától függően a következőket tehetjük:

Első fokú cellulit esetén már jó ha odafigyelünk a megfelelő táplálkozásra és testmozgásra. Étrendünkbe minél kevesebb állati zsiradék és sok gyümölcs kerüljön, valamint igyunk napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet. Amennyiben lehetséges zsírégető mozgásformát válasszunk pl. kocogást, kerékpározást, kondigépet, de egy szobakerékpár is jó szolgálatot tesz. A mozgásnál fontos a rendszeresség! Olcsó, és nagyon jó megoldás az érintett területek luffa szivacsos átdörzsölése. Kiegészítésként alkalmazhatunk cellulit elleni készítményt.

Másodfokú cellulittal otthon, mi magunk már nem boldogulunk, ilyenkor mindenképpen célszerű szakember segítségét igénybevenni. Fontos, hogy a kiválasztott kezelést kúraszerűen végigcsináljuk, mert egy-két kezeléssel nem érünk el célt. Sajnos ebben az esetben komolyan felül kell vizsgálni étkezési szokásainkat. A zsír- és margarinmentes étkezés mellett csökkentsük a húsfogyasztást és főképp olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek lúgossá teszik a szervezetet. Használjunk zsírégető kozmetikumot, kiválóak pl. az L-Karnitint tartalmazó készítmények. Természetesen ennél a fokozatnál is érvényes a megfelelő testmozgás és a megfelelő folyadékbevitel. Sokaknak talán meglepően hangzik a napi 3 liter folyadék, de ne feledjük, amikor szomjasnak érezzük magunkat, akkor már szervezetünk szomjazik! Ne várjuk meg!

Harmadfokú narancsbőr bizony már komoly küzdelmet jelent. Ebben a stádiumban cellulitkezelést ugyan lehet alkalmazni, de olyan sok kezelésre lenne szükség, ami hatalmas kiadással járna. Ilyenkor első lépésként a komplex méregtelenítő- és fogyókúra a leghatásosabb. Vigyázat a fogyókúra önmagában nem elegendő! Sőt a rendszeresen fogyókúrázókra jellemző jojóeffektus (fogyás-hízás) kimondottan káros, mert lazítja a bőr alatti kötőszöveteket. Rendszeres és intenzív testmozgással, rengeteg folyadékfogyasztással, és gondos táplálkozással csökkenthetjük annyira a tüneteket, hogy nekiláthassunk a kiválasztott narancsbőrprogramnak.