A masszírozás az érintés különleges formája, úgy is mondhatnánk egyfajta „tánc a bőrön”,

Masszírozlak Kedvező Áron

Tatabánya
06304547248
maszirozlak@gmail.com

Kattints a linkre és töltsd ki! Sokat segítenél vele! Köszönöm.

docs.google.com/forms/d/1rUKWdTZqwmEocFqU1RYtzZRimBPM2E-uRS4-SvvA9N8/viewform

Kismama masszázs

A mai rohanó világunkban, az egészségmegőrzés fontos része lett életünknek! A baba tervezésekor mindenkinek egy vágya van, hogy egészséges erős gyermekünk szülessen. Ezért, már a megfogantatás előtt szoktassuk hozzá testünket a masszázshoz és válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet. Fontos lehet ez a masszőr számára is, aki már ekkor megismeri izmaink állapotát és megfelelő életmód változtatási tanácsokkal lát el bennünket a várandóság időszaka előtt. A várandósság idején végzett masszázs lehetőséget ad a leendő anyukáknak az ellazulásra, a sokukat gyötrő hát- és derékfájdalmak, valamint a stressz megszüntetésére. Mint tudjuk eme állapotban kerülendő minden fajta fájdalomcsillapító gyógyszer, ezért ajánlják a masszázst orvosaink is.

A kismama a várandósság 12. hetétől kaphat masszázst, amely kizárólag aromaterápiás masszázs lehet. A kezelés lágy, simogató mozdulatokkal történik. Ezek a lágy érintések lehetővé teszik a szabad energia-áramlást, és egyben a születendő magzatnak szóló finom gondoskodást.

Kismama masszázs a trimeszterekben

A terhesség első harmadában a kismama masszázs nem alkalmazható.

A második harmadban a kismama masszázs hatékony segítség lehet a vízvisszatartás ellen. Illóolajat használva, a hasat kikerülve hosszú körkörös mozdulatokkal finoman átdolgozzuk a lábakat, karokat, oldalra fekve pedig a hátat a farizmot és a csípőt.

Az a kismama, aki eddig még nem tette meg, ebben a harmadban már mindenképpen használjon testápoló olajat vagy bőrtápláló krémet. Ezáltal rugalmasabb lesz a bőr és megelőzhető a terhességi csíkok, striák kialakulása.

A harmadik harmad. Ilyenkor a legapróbb kényeztetés is aranyat ér. Mindenekelőtt a lazításra kell helyezni a hangsúlyt. A megterhelt gerincoszlopnak igen jót tesz a hátmasszázs.

A masszázs: A kismama, egy kényelmes féloldalt fekvő testhelyzetet vesz fel a masszázs során, majd masszázsolajjal a bokájától, a nyakáig, kötött sorrendben átmasszírozza a masszőr. Csak és kizárólag olyan olajjal engedjük magunkat masszírozni, ami akár meg is ehető. Amit ránk kennek, belénk masszíroznak az mind bekerül a testünkbe, a bőrünk és vérereinken keresztül át a babába is. Tilos a rozmaring és a kakukkfüves illóolaj, vagy egyéb ezeket az illóolajokat tartalmazó készítmények használata, mert nem kívánatos hatással lehet a babánk állapotára. A talpmasszázst a terhesség egész ideje alatt kerüljük, mert a talp reflexzónáira nyomást gyakorolva, belső szerveinket is stimuláljuk, aminek nem kívánatos következményei lehetnek. Sokan kérdezik, hányszor jöhetnek masszázsra. A szervezetünk mindig megmutatja a helyes utat, tehát ha hiányzik neki a gyógyító érintés, akkor úgy is fog jelezni.

A szülésnél A masszázs megkönnyíti a szülést is, mivel az izmok ellazulását segíti, csökkenti a kóros izomtónust, izomfeszülést. A masszázs alatt a légzés mélyebb és oldottabb lesz, vérnyomásunk stabilizálódik, ez is javítja a koncentrációs és relaxációs képességet, melynek nagy hasznát vesszük a szülőágyon.

A szülés után A szülés után, szoptatás közben a hátizmok terhelése fokozott, így a szülést követő második hónaptól ismételten ajánlott a masszázs. Minden, amit eszünk és iszunk még ebben az állapotban is bekerül a baba szervezetébe, ezért ugyanazok az előírások vonatkoznak a ránk kent szerekre, mint fent leírtam! Itt kell megemlítenem a szülés utáni depressziós állapotot, melyet nagy mértékben elkerülhetjük, ha heti egy aromaterápiás masszázst választunk. Az új kis jövevényt is elvihetjük magunkkal a masszőrhöz, hiszen neki sem árthat meg egy kis babamasszázs.

Fontos tudnivalók A masszőrrel mindig közöljék hogy, állapotosok.
Azok a kismamáknak, akik nem jártak terhességük előtt masszőrhöz, azt ajánlom csak a 3. hónap beköszönte után vegyék igénybe ezt a szolgáltatást. Mindig kérdezze meg, milyen olajat használ a masszőr. Közölje bármilyen változás állt be szervezetébe / pl:magas vércukorszínt, ödémás láb stb./.

A várandósság idején végzett professzionális kismama masszázs lehetőséget ad a leendő anyukáknak a tökéletes ellazulásra, a sokukat gyötrő hát- és derékfájdalmak, valamint a stressz megszüntetésére. A masszázs hatására enyhül a fáradtságérzet, az izmok rugalmassága nő, csökken a kóros folyadék-visszatartás, és oldódnak az izomgörcsök. A kezelés révén a nyirokrendszer is megtisztul, ami különösen azért fontos, mert a terhesség során szabályozás alá kerül a toxin- és a hormonkiválasztás. Terhesség melletti gerinctartás javítása enyhíti a stresszt, csillapítja a fájdalmat növeli az izmok rugalmasságát; enyhíti a fejfájás okozta feszültséget, és segíti a káros anyagcseretermékek kiválasztását; csökkenti a stresszt, a test súlypontjaiban megszünteti a feszültséget, a fáradtságot, a fejfájást enyhíti a székrekedést, a puffadtságot és a gyomorégést; csökkenti a kóros folyadék-visszatartást, segít kiüríteni az ödémákat, oldja az izomgörcsöket, és kilazítja a fájdalmas izomcsomókat.

A kismama masszázs kedvező hatásai:

  • Csökkenti a hátfájást
  • Enyhíti ízületi fájdalmakat
  • Javítja a vérkeringést, a lágy szövetek, izmok oxigénellátását
  • Csökkenti az izomtónust, az izmok feszültségét és fejfájást
  • Csökken a stressz és a szorongás
  • Segít az álmatlanság, alvászavarok esetén